Sunday, August 13, 2017

Rugovizmi shtetbllokues i hienave politike të KosovësShkruan: Nehat Hyseni


Lotë krokodili për Presidentin historik të Republikës së Kosovës, Dr. Ibrahim Rugovën, pas zgjedhjeve të parakohëshme parlamentare të 11 qershorit janë duke derdhur   hienat e çmendura dhe të tërbuara për pushtet, si "burim hyjnor" për pasurim, abuzim të pafund dhe përdhosje vlerash civilizuese e shtetndërtuese, dinjitetit njerëzor e moral.

Matrapazët dhe mjeranët e ndryshëm, si dhe kriminelët e shumtë e banditët politikë, që paturpësisht pretendojnë të na imponohen si "patriotë" e "luftëtarë" i janë turrur të shkretës deputete Teutë Rugova, të cilën e kanë vënë në siklet midis vëllaut kriminel për shlyerjen e mëkateve dhe abuzimeve me ligjin dhe për "shpëtimin" e tij nga drejtësia e ligji, në njerën anë, si dhe figurës legjendare të babait të saj dhe trashëgimisë politike e filozofike të "Rugovizmit".

E zënë "pisk", midis vëllaut të gjallë dhe babait të vdekur, nën trysninë e "hienave", sa duket, ajo tani më zgjodhi "shpëtimin" e vëllaut dhe i futi thikë pas shpine trashëgimisë politike e morale të Babait të saj legjendar, që gjithënjë e më shumë po quhet "Baba i Republikës së Kosovës".

Po të ishte e mundur që të ringjallej Ibrahim Rugova, këta "mbrojtës" aktualë, do të merrnin mundimin sërish t'i kurdisnin atentate dhe mbase edhe shumë e shumë tentativa për ta vrarë. 

Natyrisht, duke e "hedhur gurin,", apo minat dhe mjetet e ndryshme vrastare dhe duke e mëshefur dorën, madje edhe duke u përgatitur për të satën herë për ta "vajtuar".

Kuptohet, për ta vajtuar me "lotë krokodili"!

Pikërisht ashtu si vepruan këta politikbërës dhe banditë kriminelë në të kaluarën!

Edhe këta "rugovistët" e pas zgjedhjeve të 11 qershorit 017, që po i pret Gjykata Speciale, si "shpata e Demokleut". Llogaridhënia po i pret për krime të pafund të kryera në "Kosovën e lirë", por dhe para saj.

 Por dhe për shumë krime e abuzime të mbetura në tentativë!

Këta janë duke "vajtuar" me të madhe, madje me "trishtim" të madh "për Kosovën" dhe druajmë se do ta vërshoj e do ta përmbysë Kosovën në këto ditë përvluese të gushtit,  vala e "lotëve të krokodilit" prej tyre.

Me demek, njohësit e rethanave politike dhe intelektualët e mirëfilltë na porosisin që të mos çuditemi, se kështu e kanë "marksistat e leninistat" dhe stalinistat e enveristat e dikurshëm dhe pasardhësit e tyre, dmth aparatçikët e "Kosovës së lirë" e të "Pavarur", që na udhëhoqën qe 18 vjet.

Këta e bastardhuan shijen e "Kosovës së lirë" dhe na gërditën shtetin e pavarësinë, si dhe ëndrrën për normalitet dhe për radhitje në radhën e familjes demokratike të kombeve të qytetruara.

Meqë e komprometuan dhe katranosën pamëshirshëm, për faqe të zezë, aftësinë tonë për shtet të civilizuar, tani synojnë ta bllokojnë formimin e institucioneve dhe qeverisjen normale me mashtrimin e paskrupullt, kinse e kanë gjysmën e deputetëve (60), duke i llogaritur edhe minoritetet. Sipas kësaj logjike, LAA dhe Vetëvendosja do t'i ket 81 deputetë, ose 2/3 e Parlamentit të Kosovës, ose shumicën e kualifikuar.

Pra, poqese deklarohet se koalicioni PAN i ka 60, atëherë LAa dhe VV i kanë 81 deputetë.

Prandaj, duhet thënë troç, se aktualisht Kosovën e ka bllokuar pakica e deputetëve shqiptarë në krye me PDK-në, ashtu si ishte rasti edhe pas zgjedhjeve të jashtëzakonëshme parlamentare të vitit 2014.

Nuk duhet të kemi iluzione se do të shofim zhbllokim të situatës as në ditët më vijim.

Zgjidhje e vetme mbeten zgjedhjet e reja, të jashtëzakonshme parlamentare, që do të mbaheshin së bashku më zgjedhjet lokale, në të cilat pritet se do të krijohet diferenca e mjaftueshme me koalicione parazgjedhore që do krijoni "fituesin", të cilit do i takoj posti i kryeparlamentarit dhe i kryeministrit.

Ndërkaq, legjislaturës së re do i takoj obligimi i ndryshimit të kësaj dreq Kushtetuta, që me argatllëkun e djallit nga Gjykata Kushtetuese e Kosovës dhe ish kryetari i saj, e kanë bllokuar dhe e kanë shndërruar Republikën e Kosovës në shtet jofunksional, të gjykuar në krizë permanente dhe të përherëshme politike e institucionale.


No comments:

Post a Comment