Friday, April 21, 2017

PLURALIZMI N’LUGINË T’PRESHEVËSPluralizmi n'Preshevë, kur filloi

PVD zgjedhjet e para i fitoi

Në komunë për herë të parë

Riza Halimi na u bë kryetar!


Dhe shqiptarët në tërë Luginën

Beogradit ia kthyen shpinën

Tok me Bujanocin e Medvegjën

Ata ia mësyejnë me Prishtinën!


Medvegja për herë të parë

Shqiptarin e zgjodhi nënkryetar

Kurse komuna e Bujanocit

Zgjodhi kryetarin prej Tërnocit!


Në fillim kryetar na ishte Nagipi

Por pastaj zgjedhjet i fitoi Shaipi

Serbët sa fortë që u zemruan

Që shqiptarët Bujanocin' fituan!


Shumë të këqia na bëri Ragmiu

Gjatë shumë viteve që na priu

Në Preshevë kur na ishte i parë 

Komunën e përdhosi si kryetar!


Por, hiç më i mirë nuk na ishte 

As Shqiprimi dhe "Ndryshimi"

Nga çmenduria, që ky e kishte

Me rrezik nga shkombëtarizimi!


Dhe Ragmiu na ishte "patriot"

Bashkim me Kosovën gojën plot

Me ide: "shkëmbim territoresh"

Ai rrezikonte ndarjen e Kosovës!


Kurse, Shqipërimi na habiti

Me islamizmin prej radikalisti

Referendumin nuk  na e përfilli

Dhe Lapidarin na e shpërfilli!


Dhe tani të gjithë mirëpresim

Nga "Shpëtimi" dhe Ardita

Me ngazëllim i përshëndesim

Që të na hapin shumë fabrika!


Nehat Hyseni

21/042017


No comments:

Post a Comment