Friday, April 21, 2017

ÇARSHIA E PRESHEVËS

   

Sa e shëmtuar na është çarshia

Në qendër të Preshevës, gërdia

Qentë lodrojnë e tremben fëmia

E prej tyre, trishtohet njerëzia!


Të mjerët na,o për demokracinë

Që nuk po na rregullon çarshinë

Se kaluan kaq shumë vjetë

Dhe çarshia u bë mozomakeq!


Na u bënë shumë shkatërrime

Me ato të shkreta "investime"

Që na e prishën qytetin

Dhe ia humbën identitetin!


Shumë vodhën ata të pashpirtë

Asnjë send nuk e qitën në dritë

Vetëm për hajni ata menduan

Dhe Preshevën na' shkatërruan!


Nehat Hyseni

21/04/2017


No comments:

Post a Comment