Saturday, May 28, 2016

"Kalifi" i Preshevës që kërcnon BI të Kosovës me ligjet e Serbisë!Shkruan: Nehat Hyseni

Këto ditë na tronditi thellë kërcnimi i befasishëm dhe ultimativ i "kryetarit" të Myftinisë Islame të Preshevës, Fikret Limanit, që realisht sillet si udhëheqës suprem, dmth. si "Kalif", që funksionon dhe është e regjistruar në kuadër të Bashkësisë Islame të Serbisë, me këtë titull: “Parlajmërim lidhur me ndërhyrjen në punët e brendshme të Myftinisë së Preshevës me qëllim të destabilizimit dhe futjes së përçarjes edhe më të thellë në këtë institucion". 
Për të gjithë shqiptarët dhe  myslimanët e Luginës së Preshevës, ky është një akt  i papranueshëm dhe i paparë,  mesjetar i shfryerjes së arrogancës megalomane e egocentrike dhe të antishqiptarizmit të tërbuar, drejtuar kundër Bashkësisë Islame të Kosovës.
Ky "autoritet suprem" i myslimanëve të Preshevës, i cili ka shpërndarë anembanë fotografinë në zyren e tij "të punës", ku përveç flamujve e nishaneve islamë, nuk ka asnjë shenjë sado të vogël kombëtar, me veshjen e tij karakteristike, si të ishte në Arabinë Saudite, në Jemen apo në ndonjë shtet tjetër aziatik, aspak nuk jep shenja se është shqiptar, meqë nuk ka  asnjë shenjë të vendit dhe kombit të cilit i përket.
Ai e shprehë urrejtjen e tij të shfrenuar ndaj Bashkësisë Islame të Kosovës, që sa duket po ia rrezikon "kalifatin" apo pushtetin e tij "suprem", në komunën e Preshevës. Prandaj, sado që duket e pabesueshme dhe çmenduri shizofrenike, ai betohet në Zot se do ta mbroj këtë pushtet të tij, madje me ligjet e Serbisë, duke u kërniar haptas se: "secili që merë “guximin” dhe “vendosshmërinë” për të sfiduar në cilën do formë institucionin tonë të Myftinisë së Preshevës, do të gjejë përgjigjen e merituar ligjore"!

Kjo është një dëshmi se sa larg mund të shkoj mendja e errët njerëzore e një njeriu të veshur me petkun fetar islamik në Serbi, që e ndieka  veten dhe pushtetin e tij fetar, "të rrezikuar nga Kosova"!
Ky është një akt i çoroditur që duhet dënuar ashpër nga të gjithë! Vallë, si është e mundur që një shqiptar, në ditë të sotit të veproj në këtë mënyrë, pa fije turpi e dinjiteti njerëzor, fetar e kombëtar?
Është çudi e madhe se si nuk kanë reaguar akoma partitë dhe subjektet politike dhe shoqëria civile e Luginës së Preshevës, si dhe ato të Republikës së Kosovës ndaj këtij akti të papranueshëm, antislam e antishqiptar, diktatorial e meskin, që i përket periudhës së errët mesjetare dhe që nuk ka asgjë të përbashkët me vlerat tona kombëtare, fetare e demokratike dhe civilizuese. 

Prandaj, është obligim kombëtar e fetar i Myftinisë së Preshevës që ta rishikoj këtë "Paralajmërim" të z. Limani, si akt i ngutshëm, nevrik, me apetite të sëmura për pushtet, duke e refuzuar tërësisht si të dëmshëm, antishqiptar, të rrezikshëm dhe absolutisht të papranueshëm për Myftininë e Preshevës dhe për të gjithë shqiptarët e Luginës së Preshevës.

PS: Fotokopja e shkresës kërcnuese të Myftinisë së Preshevës drejtuar kundër BIK-ut.


No comments:

Post a Comment