Friday, January 29, 2016

Ambasadorët e SHBA-së në Shqipëri dhe Kosovë: "Kriminelët të hiqen nga pushteti!"Shkruan: Nehat Hyseni

Opozita aktuale e Kosovës karakterizohet me disa paradokse ekstreme:
* se është opozitë minore, që përbën  vetëm 25%, ose 1/4, dmth. "një fërtal, siç shprehemi zakonisht të Parlamentit të Kosovës,
* se është opozita më kontradiktore në historinë politike të Kosovës së pasluftës, meqë është një përzierje e një mishmash ujqërish të pangopur për pasuri dhe pushtet, dy partitë e së cilës kanë pasur dhe kanë akoma probleme për t'u sqaruar lidhur me krimet, reketin, vrasjet e dhunimet nga më të ndryshmet, si dhe për korrupsionin dhe hajninë marramendëse gjatë performansës së tyre qeverisëse, e që tani janë bashkuar si ujqër e hijena të uritura që janë, duke uluritur, e duke u sfilitur në gjendjen e mjerueshme që janë, për të na bindur se janë ( shndërruar në) "qengja". 
* Harxhojnë energji të pafund për të na bindur se jemi gënjyer nga sytë tanë!  Sepse, ata janë "ndryshe" nga ato që kemi parë e kemi dëgjuar me veshët tanë dhe që kemi pësuar me gjak dhe me kafshatën e gojës nga ata, "në Kosovën e lirë"! 
* Kurse, të tjerët na shesin "drejtësi sociale" allakomuniste, leniniste, si dhe nuk lodhen duke na premtuar një "revolucion kulturorë" allamaoist,
* I gjithë ky mishmash kontradiktor, ideologjishë, programesh e "vizionesh" diametralisht kontradiktorë dhe skajshmërisht joparimorë e joparlamentarë, madje militantësh të egër e të etur për pushtet, kuptohet se nuk kanë kauzë kombëtare e as shtetërore, por përpiqen të gjejnë "arsye patriotike" si kauzë dhe si shkas për ta bllokuar punën dhe funksionimin e Republikës së Kosovës, me filikaça, zhurmë, gjuajtje me vezë, hedhje të gazit lotësjellës dhe helmeve e sprejeve të ndryshëm në sallën e Kuvendit të Kosovës, etj.
Nuk e dijmë se a mund të kishte më keq për Kosovën dhe më mirë për armiqtë e saj, që gjithënjë kanë pohuar e propaganduar me shekuj se "shqiptarët nuk janë të aftë për të mbajtur shtet"!
Të verbuar për pushtet, ose për "Republikën e Tretë" të Albin Kurtit, ata e djegin Kosovën me sjellje të tërbuara antishtetërore, që as armiku ynë më i madh zor se do i bënte dhe, paradoksalisht deklarojnë se këtë e bëjnē për "patriotizëm"?! 
Kështu deklaron Albin Kurti dhe e tërë opozita, e cila nuk pushon së vajtuari ditë e natë, duke e djegur Kosovën dhe njëkohësisht duke derdhur "lotë krokodili" për te.
Kështu, askush sot nuk e din se çka është patriotike në Republikën e Kosovës: djegja dhe shkatërrimi i shtetit, mbrojtja e shtetit, apo të dyjat bashkë, dmth edhe djegja, rrënimi dhe shkatërrimi, por edhe mbrojtja dhe ruajtja e shtetit, janë "patriotike"?!

Vallë, a mund të jetë njësoj dashamirës për pacientin:  krimineli që e masakron viktimën, njësoj si edhe mjeku që e kuron atë nga plagët që ia ka shkaktuar krimineli?! 

A është i mundur ky paradoks?

Përgjigja është, mjerisht, në "Kosovën e lirë dhe të Pavarur", 17 vjet në liri dhe tetë vjet në Pavarësi, se po!?
Po, po, Kosovën sot mund ta gjuash me çfarëdo arme shtetin e pushtetin e Republikës së Kosovës dhe të quhesh "patriot"!
Madje, sot shumë më të vështirë e kanë ata që e mbrojnë Kosovën, që ta deklarojnë veten dhe na t'i perceptojmë si "patriotë"!

Pra, në Kosovën e sotme, themi ne Sociologët Politikë, se kemi të bëjmë me "ngatërrim vlerash".

Pikërisht, ky fenomen aktual i ngatërrimit të vlerave, mjerisht, paraqet gjënë më të keqe dhe më të trishtueshme që mund ta përjetoj një komb, një shoqëri apo një shtet, veçanërisht demokracia dhe stabiliteti politik e shoqëror i tij.

 Madje, shkatërrimi i vlerave, gjatë historisë ka qenë paralajmërues ogurzi i shkatërrimit dhe zhbërjes së shumë kulturave, civilizimeve, kombeve e shteteve.

Sot opozita, me gojën e Albin Kurtit i përgjigjet ambasadorit të SHBA-së në Kosovë:
 "Nuk mund ta doni Ju Kosovën më shumë se ne kosovarët!" (Sic!!!)
A ka deklaratë më armiqësore, më antishqiptare, më anticivilizuese, më antishtetërore dhe më proserbe se kjo çmendi dhe arrogancë e shfrenuar e shizofrenike, që na vjen nga kreu (joformal) shpirtëror dhe idelogjik i Opozitës aktuale të Kosovës?

Me atë "dashuri" të Albin Kurtit, nuk do ishte fituar liria e Kosovës kurrën e kurrës, me "dashurinë" e Albin Kurtit Kosova sot nuk mund të sigurohet nga mbrenda dhe të mbrohet nga jashtë, as sa kohë që i "çelë dhe mbyllë sytë", dhe me "dashurinë" e Albin Kurtit, neokomunistit leninisto-maoist të Ballkanit, Kosova nuk do ketë as të tashme e as ardhmëri të sigurt dhe do shpërbëhej, shkatërrohej e përdhosej edhe më zi se në Serbinë e Millosheviqit, poqese nuk ndihmohemi dhe nuk e respektojmë e ruajmë dhe kultivojmë me sinqeritet,  vullnet, vendosmëri e devotshmëri miqësinë e përjetëshme dhe partneritetin me SHBA-në dhe BE-në, që na la amanet që ta ruajmë "si sytë e ballit", Presidenti Historik, Dr. Ibrahim Rugova!
Sinqeriteti i Opozitës vihet në sprovë dhe demistifikohet e demaskohet përfundimisht me qëndrimi dhe me sjelljen e tyre kontradiktore, kundër formimit të Gjykatës Speciale, e cila ka për qëllim heqjen nga pushteti këtu në Kosovë me anë të kësaj Gjykate, si dhe heqjen e kriminelëve nga pushteti në Shqipëri, me anë të "Reformës në drejtësi".
Ndërkaq, edhe opozita, së paku publikisht ka deklaruar të njejtët qëllime politike: "t'i heq hajnat dhe kriminelët nga pushteti!"

Por, Albin Kurti me opozitën, e cila është  hiç më pak se pozita aktuale kriminele, don që të katapultohet në pushtet dhe nuk ka fare përgjigje se si do i "ndëshkoj kriminelët", në këtë vend të "industrisë së drejtësisë së korruptuar këmbë e krye?

Pra, opozita don të na riprodhoj gjendjen aktuale të krimit e korrupsionit, me "rokadën" në pushtet, duke i penguar partnerët strategjikë ndërkombëtarë, që ta bëjnë këtë me efikasitet e pedantëri të avancuar e demokratike.

Ashtu si është vënë pe"pykë" Albin Kurti në Kosovë dhe ka bllokuar formimin e Gjykatës Speciale dhe agjendë amerikane për dekriminalizimin e pushtetit në Kosovë, të njejtën gjë po e bënë Edi Rama në Shqipëri, i cili edhe më fuqishëm ia ka vënë "thikën pas shpine Shqipërisë", duke shpikur forma shtetërore e institucionale të vjedhjes masive të shtetit, që janë bërë objekt hetimesh ndërkombëtare dhe paraqesin rrezik real të zhbërjes së shtetit, sikur në vitin 1997, me të ashtuquajturat "Skemat Piramidale".

Çka i bashkon Albin Kurtin opozitar në Kosovë dhe Edi Ramën si Kryeministër aktual  i Shqipërisë, përveç faktit se janë të deklaruar si "të kuq", që do të thotë të majtë, tani për tani vështirë se mund ta kuptojmë?!
No comments:

Post a Comment