Tuesday, January 26, 2016

A po i frynë zjarrit dikush në LDK?
Shkruan: Nehat Hyseni

Jo, mendoj se askush nuk po i "frynë zjarrit" në LDK. Përkundrazi, edhepse një pjesë e tyre janë ndër më të votuarit, si puna e Vjosa Osmanit dhe Anton Qunit, megjithatë ata preferojnë unitetin brendapartiak të LDK-së. 

Sepse, ata janë të vetëdijshëm se ndarja e re e kësaj partie, do i largonte edhe më tepër nga pushteti dhe do i lëshonte rrugë PDK-së për ta dominuar edhe më fuqishëm, madje shumë më të tmerrëshme, skenën politike kosovare.
Por, shpërthimi i befasishëm i mllefit të Isa Mustafës me rastin e falemnderimit për zgjedhjen e tij për Kryeministër, ishte i paqartë dhe i pakuptueshëm për opinionin.
 Kërcënimi i tij i hapur ndaj 8 (tetë) deputetëve nga partia e vet, që nuk e votuan atë pêr kryeministër dhe Kadri Veselin për kryetar të Kuvendit të Kosovës, dukej iracional dhe shpërthim i pakontrolluar të mllefit dhe inatit personal, e kurrësesi një veprim i matur dhe parimor që pritej prej tij, për t'i shëruar plagët e elektoratit rugovian dhe aktivistëve LDK-istë. 
Se çfarë pasojash do të sjellë veprimi përjashtues i Isa Mustafës ndaj tyre, do të shihet në të ardhmen e afërt. Poqese e ndiejnë veten të përjashtuar, ata sigurisht se do e formojnë grupin e veçantë të deputetëve në Kuvendin e Kosovës. Kjo do reflektohej fuqishëm edhe në zgjedhjet brandapartiake të LDK-së, që iahin paralajmëruar për sivjet, meqë u ka skaduar mandati partiak.
 Por, zgjedhjet partiake u shtynë për shkak të zhagitjes së konstituimit të institucioneve dhe Qeverisë. 

Sigurisht se do jetë tepër vështirë të rrezistohet ndaj presionit të brendshëm partiak që të shtyhen zgjedhjet më vonë se në vitin 2015. Atëherë do shihen efektet tek elektorati dhe do paguhen faturat politike për gjithçka ndodhi në skenën politike dhe për performasën përkatëse të LDK-së dhe të kryetarit Isa Mustafa.

 Por, kurrësesi nuk mund të mohohet se zhgënjimi dhe pakënaqësia e elektoratit rugovist është e madhe.

No comments:

Post a Comment