Friday, November 13, 2015

"Kosovarët" dhe shqiptarët sipas Halil Matoshit

Shkruan: Nehat Hyseni 

Në vigjilie të ndeshjes historike të futbollit, midis përfaqësueses së Shqipërisë dhe asaj të Kosovës, të premten, më 13 nëntor 2015, në orën 14:00, në Prishtinë, në emisionin debativ "Klik" të TV 21, Halil Matoshi sërish na e "sqaroi" domosdoshmërinë e formimit të kombit "kosovar".

Mjerisht, Halil Matoshi  e ndien veten se është bashkëkombas i Oliver Ivanoviqit & Company, meqë janë "kosovarë", ashtu si edhe romët e lindur nē Kosovë, egjiptianët, boshnjakët, goranët dhe të gjitha farët e miletet që jetojnë në Kosovë, sipas tij janë "kosovarë"!

Kurse, shqiptarë e Kosovës Lindore, të Malit të Zi, Maqedonisë,Shqiperise, etj. nuk janë "kosovarë".

 Madje, sipas Matoshit, ata (lexo: shqiptarët) "e ndotin hapsirën kulturore kosovare", për çka e kam pasur unë një reagim vitin e kaluar.

Pra, Halil Matoshi me tarafët e vet don ta ndajnë "shapin prej sheqerit", dmth të dihet se kush janë "kosovarë", e kush shqiptarë në Kosovë. 

Kuptohet, këtë ai e bën "për nevoja të sigurisë", duhet ruajtur Kosova nga shqiptarët, prandaj "kosovarët" (serbët, malazezët, romët, etj.) duhen të organizohen që t'i dëbojnë shqiptarët, sepse ata mund ta "ndotin hapsirën kulturore", politike dhe shoqërore të Kosovës. 
Pra, Kosova, sipas Halil Matoshit, do të jetë e lumtur dhe e përparuar vetë duke e krijuar kombin hibrid "kosovar", ashtu si dikur e pati krijuar Josip Broz Tito kombin "jugosllav". 
Por, me shpërbërjen e Jugosllavisë humbi ky komb, ashtu siç do të humbin edhe përpjekjet sizifiane të Halil Matoshit dhe shokëve të tij ideologjik për krijimin e kombit "kosovarë", duke përfunduar kështu një histori të dëmshme dhe faqezezë nga gjysmëanalfabetët e gjysmë të qytetëruarit si puna e Halil Matoshit dhe tarafit të tij, që ditën lexojnë diçka ndokund dhe në mbrëmje dalin në tv dhe na terrorizojnë me "idetë" që u vijnë aty për aty, kurse në emisionet tjera i bijnë pishman për gjithë çka kanë thënë më parë.

No comments:

Post a Comment