Saturday, January 10, 2015

"Ka baba pare, si zalli!"

Shkruan: Nehat Hyseni

Kemi filluar moti kohë të mbjellim bindjen sa demmagogjike, aq edhe të dëmshme, se: "Duhen rritur pagat!!!"

Ai që është kundër rritjes së pagave vihet para trysnisë së sindikatave, si dhe para opinionit, duke u shpallur "i paaftë", e çka jo tjetër.

Kështu, i bie të premtojmë në shtëpi fëmijve (lexo: miletit, popullit):

" Merrni, harxhoni sa të doni, se ka baba pare si zalli"!

Pra, kështu zhvendoset boshti i rrotullimit të Kosovës reth "orbitës logjike" dhe "çmentet trajektorja" duke na qitur jashtë rrjedhave të standardeve të organizatave financiare e ekonomike që kujdesen për "shëndetin ekonomik e financiar sipas rregullave e standardeve që vlejnë për mbarë Dynjanë.

Ma thotë mendja se, megjithatë, edhe fëmija që babai (lexo: Qeverisë) "zemërgjërë" e "yxhymert" bindjen sa demmagogjike, aq edhe të dëmshme, se: "Duhen rritur pagat!!!"

Pra, kështu zhvendoset boshti i rrotullimit të Kosovës reth "orbitës logjike" dhe "çmentet trajektorja" duke na qitur jashtë rrjedhave të standardeve të organizatave financiare e ekonomike që kujdesen për "shêndetin ekonomik e financiar sipas rregullave e standardeve që vlejnë për mbarë Dynjanë.

Ma thotë mendja se, megjithatë, edhe fëmija që babai (lexo: Qeveris) "zemërgjërë" e "yxhymert"vazhdim:
don t'i "azdisë fëmijtë (lexo: të punësuarit), sikur harron hallin kryesor të Kosovës sot, se kemi probleme me papunësinë e madhe dhe tragjike, që paraqet tmerrin që na futet deri në palcë, madje i krahasueshëm edhe me kërcnimet fashizoide të Sheshelit e makinës vrastare të Sllobodan Millosheviqit, se "Do i përzëm Shqiptarët përtej Bjeshkëve të Nemura"! ( Oteraćemo Šiptare preko Prokletija). Dhe shpërngulën mbi një milion shqiptarë nga Kosova!

Mjerisht, tani me politikat tona patriotike jemi duke prodhuar skena të tmerrëshme, që ma kanë futur trishtimin deri në palcë duke parë ekzodin, ikjen alarmante nga Kosova. Dhe e keqja më e madhe qëndron pikërisht në faktin se, miq të nderuar, kësaj radhe po ikim nga Vetëvetja. 

Derisa për çlirimin nga Millosheviqi e Shesheli na ndihmuan NATO dhe Amerika, lum miku, a ke ide fare, të lutem të më tregosh, apo kushdo që di të na tregoj se, vallë, a ka dikush në këtë Dynja që do na çliroj nga vetëvetja?

Sepse, sot premtohet rritje e pagave të reth 73000 të punësuarve që paguhen nga Buxheti i Kosovës. 

Krahasuar me rajonin, arsimtarët e Kosovës tani, pa rritjen e premtuar prej 25% e kanë më të madhe rrogën se në Serbi, Maqedoni, etj. 

Kurse, me rritjen e premtuar, madje me kërcnim shpërthimi trazirash dhe grevash dhe me kërcnime groteske të sindikalistëve Kosovarë, sikur kërcnohemi se kush më parë mund ta rrezikoj e dëmtoj më keq e më rëndë këtë Vend të Bekuar, por, mjerisht: Kokëshkretë! 

Sikur kemi filluar t'i tregojmë "muskujt" se sa mundemi të rrënojmë, e nuk e çajmë kokën fare se sa mund të ndërtojmë!

Thënien e famëshme të kolosit të politikës Botërore, Amerikanit të Madh J. F. Kennedy: "Mos pyet se ç'bëri Amerika për mua, por pyet veten se ç'bëre ti për Amerikën!!!", e kemi kthyer mbrapshtë dhe gjithënjë e më tepër na ngulfasin krekosjet e politikan(ucave) e "heronjëve" tanë duke u mburrur se "ç'po bëjnë e ç'kanë bërë për Kosovën!" 

Ndërkaq, po vërejmë villa e pasuri marramendëse, si sheikë, të politikanëve, si dhe varfërim ekstrem e trishtues të Kosovës dhe popullit të saj, që tani ikën nga "Kosova e lirë dhe e Pavarur" dhe nga "meritat" e heronjëve aktualë, madje duke rrezikuar jetën e duke na u kthyer të vdekur, qoftë në ujërat e tmerrëshme të lumenjëve apo të ngrirë nga acarri.

 Kurse ne vazhdojmë se vazhdojmë, pa e prishur fare terezinë, duke i thurrur e kënduar këngën Vetvetes!

Kurse, fjala e urtë popullote thotë: "Kush i këndon Vetvetes, e vret Këngën!"

No comments:

Post a Comment