Wednesday, November 12, 2014

Efektet e vizitës historike të Edi Ramës në Beograd dhe në Luginë të PreshevësShkruan: Nehat Hyseni


Vizita e Kryeministrit shqiptar Edi Rama më 10 nëntor 2014 në Beograd, thënë troç, ishte vazhdimësi e atmosferës së ndeshjes futbollistike Serbi-Shqipëri, në stadiumin e Partizanit në Beograd.

Kësaj radhe, Edi Rama ia tha qartë Kryeministrit Vuçiq dhe serbëve në Beograd se Kosova është shtet i pavarur i pranuar nga 108 vende anëtare të OKB-së, që ia kalon madje edhe Malit të Zi.
Pastaj, Rama e përmendi edhe domosdoshmërinë e reciprocitetit midis të drejtave të serbëve në Kosovë me shqiptarët në Serbi. 

Mjerisht, këtë Thaçi nuk pati guxim e as gadishmëri e sinqeritet ta thotë në Bruksel, që e mbulon me turp dhe tradhëti kombëtare qeverisjen Thaçi gjatë shtatë vjetëve të keqqeverisjes së tij me Kosovën.

Mirëpo, Rama dështoi të kêrkoj formimin e Konsullatës shqiptare në Preshevë.
 Kjo sigurisht se do ketë pasoja të mëdha për të ardhmen e shqiptarve të Luginës së Preshevës.

No comments:

Post a Comment