Friday, October 3, 2014

URIME FESTA E KURBAN BAJRAMIT!

        URIME FESTA E KURBAN BAJRAMIT!

Të gjithë besimtarve myslimanësi dhe shqiptarve kudo  janëi urojmë Festën e KURBAN BAJRAMITduke u dëshiruarpaqelumturibegati dhe mirëqenie e atmosferë hareje dhegëzimi  familje.

Zoti i Madhëruar ua pranoftë sevapet e prerjes  Kurbanëve dheshpërndarjes  mishit  tyre farefisit dhe   varfërve.

Haxhinjëve nga Lugina e Preshevës  këtë vit kanë kryerobligimin e Haxhit, duke vizituar vendet e shenjta  Islamituaurojmë Haxhin dhe lusim  Allahu i Madhëruar t’ua pranojlutjet dhe ibadetet e sakrificatpër nderimin e Krijuesit.

Gjithashtu urojmë  ngërçi poltik dhe bllokada e formimit institucioneve demokratike  Kosovë  tejkalohet sa  parësi dhe  përmirësohet pozita e vështirë e shqiptarve  LuginënPreshevës.

Vendosja e  gjitha partive dhe subjekteve politike  Luginëspër pjesëmarrje  zgjedhjet e 26 tetorit  Këshillin Nacionalna gëzonpor dhe na dëshpron fakti se kompetencat e KNSH janë reduktuarsi dhe është përgjysmuar numri i këshilltarvenga 29  kishte  parë 15. Sikur  ishte ky unitet katërvite  parëkur KNSH kishte shumë  tepër kompetencasigurisht se shumë padrejtësi dhe  këqia shqiptarve  Luginësnuk do t’u ndodhnin.

Urojmë   shfrytëzohet maksimalisht vizita e Kryeministrit Shqiprisë, Edi Rama,  24 tetor Beograditpër përfshirje agjendë  pozitës  e shqiptarve  Serbiposaçërisht atyre Luginën e Preshevës.

Urime  gjithë shqiptarve myslimanëkjo Festë e KURBAN BAJRAMIT!

Zoti i Madhëruar i bekoftë Shqiptarëtkudo  janë!

Prishtinë 2 tetor 2014                                            

Kryetari,

Nehat Hyseni

No comments:

Post a Comment