Friday, April 21, 2017

NË PRESHEVË, KA LEZET POLITIKA!Oh! Të lumtë na, o se ç'na gjeti

O sa shumë, o na u gëzua mileti

Se pa punë askush s'do mbetet 

O të lumtë na, o na të shkretët!


Lezet ka n'Preshevë, o "politika"

Me votues që u mungon logjika

Duke u premtuar shumë fabrika

Presheva, do t'bëhet si Amerika!


Nga Suhareka na erdhi "Solidi"

Që kinse na e solli, o Shqiprimi

Me qira të majme, për Serbinë

T'i punësojnë, o shqiptarinë!


Keq gabuan këta kokëshkretë

Si politikanë, që janë analfabetë

Me dorë të vet, o e nënshkruan

Dhe Serbisë, qiranë ia dhuruan!


Nehat Hyseni


No comments:

Post a Comment