Friday, April 14, 2017

DEMOKRACIA NGA EUROPA

   Nga Nehat Hyseni


Na erdhi "demokracia" nga Europa 

N'rrugët tona plotë me gropa

T'lumtë na, o për Shqiprimin

Që na solli, o "civilizimin"!


O Shqiprim,o mir'se na ke ardhë

Në politikë na dalsh faqebardhë

Dhe n'parti të bëmë të parë

Në komunë, të bëmë kryetar!


O t'mjerët na, o se ç'na gjeti

Vaj vatani, o e mjerë mileti

Nga Gjermania, na solli hixhabë

Për të na bërë, të gjithëve arabë!


Të shkretët na sa fortë u gëzuam

Se nga korrupcioni, o shpëtuam

Që n'Preshevë fitoi "demokracia"

Por, këmbëkryq na erdhi "Siria"!

Prishtinë, 

më 14.04.2017


No comments:

Post a Comment