Tuesday, May 31, 2016

Mirëseerdhe dhe punë të mbarë, kryetar i ri i komunës së Preshevës, Shqipërim Arifi!
Shkruan: Nehat Hyseni 

Dita e hënë, më 30 maj 2016, ishte dita e parë e punës për kryetarin e ri të komunës së Preshevës, Shqipërim Arifin, nga koalicioni paszgjedhor: Alternativa për Ndryshim (APN), dhe Partia për Veprim Demokratik (PVD).
APN koincidoi ta shënoj njëvjetorin e themelimit pikërisht në këtë kohë.
Pra, kjo parti e re e Preshevës arriti në mënyrë rekorde ta sfidoj, madje edhe ta ndryshoj,
 kemi njëkohësisht të arritur dy rekorde: njëri është afati rekord i marrjes së pushtetit nga një parti e re politike, e cila për më pak se një vit e fitoi të drejtën e menaxhimit të pushtetit lokal, si dhe mosha më rinore e kryetarit, por edhe mosha mesatare e këshilltarëve të ri komunal.
Disa medie, madje nuk ngurruan që këtë proces ta quajnë "historik", që solli përveç përtritjes së moshës së këshilltarëve dhe politikbërësve komunalë, ose rekordit të moshës rinore, solli edhe "rrëzimin" e keqqeverisjes ekstreme të biznespolitikës mafioze të PDSH-së së Ragmi Mustafës me "satelitët" e tij, të njohur si degraduesit dhe shkatërruesit më makabër të pushtetit lokal në komunën e Preshevës. 
Prandaj, populli i Preshevës këtë ndryshim e priti, por edhe e arriti me votën e lirë, me entuziazëm dhe gëzim të madh, duke shpresuar se më në fund, "komuna do i kthehet qytetarëve". 
Sepse, gjatë 12 viteve të zhvatjes së buxhetit komunal nga Ragmi Mustafa, si "kapo" mafioz, komuna ishte privatizuar dhe shërbente për pasurimin e Ragmiut dhe kushërinjve të tij, si dhe të tri a katër firmave të tjera private, që monopolizuan tenderat dhe thithjen mafioze të parasë së taksapaguesve preshevarë.

Mendësia e qeverisjes së tij bazohej kryekëput në gjetjen e mënyrave dhe mallverzimeve kriminale për kalimin e buxhetit komunal në xhepa privat, duke e "mustafizuar" dhe "pdsh-izuar" maksimalisht pushtetin lokal dhe biznesin privat, me privatizimin e pushtetit dhe parasë, pasurisë, aseteve, si dhe medieve publike e private në këtë komunë. 
Praktikisht, nuk kishte mbetur asnjë segment i jetës publike e private pa u kontrolluar egërsisht nga klika "mustafovite"! 
Mungonte të ndryshohet vetëm firma ose mbishkrimi në hyrje të komunës: nga "Kuvendi i Komunës", në "Kuvendi i Mustafovitëve" të Komunës së Preshevës.
Kjo qeverisje ogurzezë kishte blerë dëgjueshmërinë dhe devotshmërinë e pakufishëm, të parezervë dhe të pakompromis të mahallëve e lagjeve, si dhe të fshatrave të tëra, kompanive e firmave private, por edhe të portaleve, si psh. "presheva.com, "kosovalindore.com", diç më pak të "preshevajone.com", "titulli.com", etj., si televizionit publik "RTV Presheva", RTV "Spektri" nga Bujanoci dhe duke e diskriminuar TV Aldi të Preshevës, që nuk ishte "lojale" sa i duhej Ragmi Mustafës.

Ky lojalitet i medieve sigurohej pa kursyer, me paratë që i ndante Kuvendi Komunal i Preshevës për reklamimin dhe lavdërimin e glorifikimin e pafund të pushtetit lokal, duke i ngritur një "apotheozë mistike". 

Mbase, ky "misticizëm" kishte marrë karakter religjioz, duke e ngritur pa rezervë Ragmiun në Zot të Plotëfuqishëm, të cilit (pothuajse) të gjithë i përuleshin me devotshmëri.
Mbase, mjafton të veçohet rasti i RTV Presheva, që ishte shndërruar në zëdhënëse skllavëruese të tij. 
Ekrani i këtij RTV publik ishte i destinuar vetëm për Ragmi Mustafën dhe company-në e tij, kurse ishte rreptësisht e ndaluar për opozitën dhe shoqërinë civile!
Ndërkaq, portali "presheva.com", që kishte pasë arritur një reputacion të lakmueshëm anembanë Shqiptarisë, si portal i parë shqiptar në Luginën e Preshevës, nuk i rrezistoi "karrotës dhe shkopit" të Ragmi Mustafës, duke u shndërruar në vegël dhe shërbëtore e argat të paguar dhe pafundsisht të poshtruar nga Ragmi Mustafa & company! 
Asnjë artikull apo shkrim kritik ndaj pushtetit lokal, gjatë 12 viteve të qeverisjes së Ragmi Mustafës, nuk lejohej në portalin "presheva.com" dhe në "kosovalindore.com"! 
Prandaj, Driton Salihu, pronar i portalit "presheva.com", mu personalisht mu kishte kërcnuar  "heroikisht" dhe ishte betuar se "kurrën e kurrës nuk do t'i botoj shkrimet e Nehat Hysenit, se nuk ja kom pa hajrin as ty as Rizës"!
 Prandaj, kishte kërkuar që unë të ndërmjetësoja tek kryetari i PVD-së, Riza Halimi, për favore, mbështetje dhe për realizimin e kërkesave të tij ultimative.
Natyrisht se kjo ishte një punë që s'bëhej! 
Prandaj, Dritoni e shfryu mllefin e pakontrolluar e banditesk, me një fjalor arrogant dhe të turpshëm, që e kam të ruajtur në origjinal në tabulatet komunikuese. 
Ngjajshëm, por në mënyrë të heshtur, vepronte edhe portali "kosovalindore.com", i cili "cenzuronte" detajisht çdo fjalë që ishte kundër Ragmi Mustafës.
 Por, për dallim nga "presheva.com", që i ndaloi mbi dyqind artikuj të mi, portali "kosovalindore.com", fillimisht i ndalonte vetëm artikujt që kritikonin pushtetin lokal të komunës së Preshevës, kurse më vonë i "reduktoi" pothuajse tërësisht edhe artikujt tjerë.

Kurse, siç e pamë gjatë ditës së parë të punës së kryetarit të ri të komunës së Preshevës, Shqipërim Arifit, të dalur nga zgjedhjet e 24 prillit 2016, me të cilin rast ishte organizuar një qerrasje me çokollata, bombone dhe lëngje në hyrje, jashtë ndërtesës së KK, në shenjë mikëpritjeje nga kryetari i punëtorëve të KK.
 Mbase, kjo ishte surpriza e parë që na organizoi kreu i ri i pushtetit komunal, që paraqet risi që nuk është aplikuar asnjëherë më parë, e që paraqet një "ndryshim", sado të vogël dhe sa do simbolik që realisht mund të jet.
Gjithashtu na ra në sy dhe na bëri përshtypje se  portali "presheva.com" dhe pronari i saj, ishte në regjistrim të këtij evenimenti inaugurues të kryetarit të ri të komunës sē Preshevës, mbase për të paralajmëruar simbolikisht ri-orientimin e politikës së saj mediatike, nga "Mustafovite" në "Shqipërimovite", duke paralajmëruar se "presheva.com" është caktuar si përcjellëse zyrtare e aktiviteteve të kryetarit të ri dhe të Kuvendit Komunal të Preshevës "!
Se me çfarë kushtesh (pagese), e në çfarë rethanash (premtimesh)  na u paska krijuar e vendosur ky "allëshverësh" i ri, madje akoma pa shkelur zyrtarisht këmba e kryetarit të ri në vendin e tij të punës, si dhe e Kuvendit të ri Komunal, për mandatin e ardhshëm katërvjeçar 2016-2020, tani për tani nuk dihet. Ishalla është për hajr!
Kurse, popullit dhe votuesve të Preshevës, pa marrë parasysh se a votuan për APN apo për PVD, si koalicion paszgjedhor që e sollën Shqipërim Arifin në këtë post, si dhe ata që votuan kundër tij, megjithatë, të gjithëve së bashku nuk u mbetet gjë tjetër, pos që të gjithë së bashku t'i urojmë dhe dëshirojmë sinqerisht: 
Mirëseerdhe dhe punë të mbarë, kryetar Arifi!


No comments:

Post a Comment