Saturday, May 21, 2016

Dy kryetarë që na shkuan si dy qyqarë!Shkruan: Nehat Hyseni 

Demokracia e brishtë në trojet shqiptare, kudo që janë, ashtu si dhe pjesës tjetër të Europës juglindore, na solli tregun e lirë politik të pluralizmit partiak, rezultoi me instalimin e garës për pushtet dhe për funksione drejtuese të punëve publike e shoqërore.
Edhepse kjo garë për pushtet dhe ky "treg i lirë politik", si dhe çdo gjë tjetër që ka të bëjë me "frytet e demokracisë" dhe përparimit, në trojet shqiptare merr ngjyrimet e tekave, prapësive, marifetllëqeve dhe "ndotjes" me elemente lokale e etnike, megjithatë mbetet i domosdoshëm dhe i paanashkalueshëm ndryshimi i pushtetit, si karakteristikë themelore e tij, me të cilin, tekefundit, identifikohet demokracia dhe dallohet nga antipodi i saj- autokracia, apo sistemet diktatoriale.
Prandaj, nuk na mbetet tjetër, pos që t'i respektojmë dhe kultivojmë me sukses vlerat e demokracisë bashkëkohore, duke e konsideruar veten me fat dhe duke e ndjerë veten të lumtur që jemi pjesë e botës demokratike, të cilës fatlumësisht, definivisht i përkasim.
Shyqyr Zotit që jemi në kohën kur kemi lënë prapa vetes pushtetin e përjetshëm, që në socializëm ishte dukuri që e karakterizonte atë sistem, edhepse ai na "riciklohej" edhe në sistemin shëpartiak, duke e siguruar votën me forma të ndryshme të korruptimit dhe blerjes së votës së lirë, dmth i blerjes së vullnetit të popullit" dhe të së drejtës për të qeverisur në bazë të asaj vote të dyshimtë dhe të devijuar e të korruptuar.
Kjo ishte një qeverisje jolegjitime, që mbështetej në deformimin dhe devijimin e shtrembërimin e vullnetit të popullit, që prodhoi një qeverisje qyqare dhe thellësisht antidemokratike dhe antishqiptare në komunën e Preshevës dhe në atë të Bujanocit.
Ragmi Mustafa, i mësuar me "parajsën" e të qenit shërbëtor i devotshëm dhe pafundësisht servil ndaj Daçiqit, që i siguronte pasuri dhe pushtet, ishte i bindur se "Dinastia Mustafa", si biznespolitikë makabre antishqiptare, do e sundoj dhe shkatërroj e masakroj këtë komunë "edhe katërqind vjet", deklaronte triumfalisht Ragmi Mustafa në fushatën parazgjedhore, duke e konsideruar veten "Padishah aziatik" në Luginë. 
Ai dhe firmat e tij sponzoruese e mafioze, që e privatizuan komunën e Preshevës, duke mbjellur farën e përçarjes së tmerrëshme midis shqiptarve në baza lokaliste, sipas formulës së kuzhinës së qarqeve të errëta antishqiptare të Beogradit në krye me Ivica Daçiqin dhe shpurën e tij, shpikën "Zajednicën" shqiptare në Luginë, tradhëtinë me Lapidarin e Dëshmorëve të UÇPMB-së dhe kryetradhëtinë mbështetjes së idesë serbe mbi ndarjen e Kosovës, duke e promovuar dhe duke e sponzoruar kauzën antishqiptare të Daçiqit mbi ndarjen e Kosovës.
 Por, as kjo nuk i ndihmoi Ragmiut dhe kusherinjve të tij, për ta vazhduar marifetllëkun e tyre sa qyqarë, poaq edhe antidemokratik, mafioz e antishqiptar, që kishte pikësynim zhvatjen e buxhetit komunal të Preshevës në xhepa privatë të tij personalisht dhe të familjarëve të tij. Sepse, u sfiduan dhe u mposhtën lehtësisht nga vota e popullit.

Figura joburrërore dhe gënjeshtare, mashtruese e tradhëtare e Ragmi Mustafës ia mori fytyrën të gjithë burrave të mëdhenjë që ka pasur dhe ka Presheva, që gëzojnë respekt e nam anembanë Shqiptarisë, iu nxi e u baltos nga ky qyqan antishqiptar, i cili para botës shqiptare gënjeu duke premtuar dorëheqjen nga KK poqese hiqet Lapidari.
 Por, gënjeu! 
Nuk e bëri! 
Ai ia mori fytyrën preshevarëve para botës dhe nuk u skuq fare! 
Prandaj Kryeministri i atëhershëm i Kosovës e quajti "të pa dinjitet dhe pa ndjenja kombëtare"! 
Në anën tjetër, në komunën e Bujanocit Nagip Arifi ishte një kopje e Ragmi Mustafës. 
Gjatë qeverisjes së tij katërvjeçare, Shqiptarët e Bujanocit e pësuan edhe më zi se në kohën e Millosheviqit. 
Drejtorat shqiptarë të ndërmarrjeve publike pa hezitim dhe pa kurrëfarë turpi i zëvendësoi me serbë, duke e serbizuar komunën e Bujanocit si është më zi.
 Edhe Nagip Arifi, ashtu si Ragmi Mustafa, veproi duke punuar për sponzorët e tij dhe duke i dëmtuar rëndë Shqiptarët dhe të gjithë qytetarët e komunës së Bujanocit. 
Me kumbarinë e trashëguar familjare me kreun e politikës serbe në Serbi, Nagip Arifi bëri shumë të zeza në dëm të shqiptarve dhe në dëm të ekonomisë së kësaj ane. 

Keqpërdorimet e buxhetit komunal nga ana e tij për interesa të tija personale dhe për firmat sponzoruese të kusherinjëve e jaranave e tarafëve të tij, kanë bërë kërdinë gjatë keqqeverisjes së tij.
Pra, Ragmi Mustafa, si kryetar komune të Preshevës dhe Nagip Arifi si kryetar i komunës së Bujanocit, ishin udhëheqësit më banditeskë e më mafioz në historinë e Luginës së Preshevës!
Ata keqpërdorën pushtetin lokal për t'u pasuruar personalisht vet dhe bashkëpunêtorët e tyre. 

Udhëhoqën me mashtrime e gënjeshtra ordinere, duke u kujdesur që paraja dhe djersa e taksapaguesve të qytetarëve të komunave të tyre, në mënyrë të kundërligjëshme të përfundoj në xhepa privatë.
 Të këqiat dhe dëmet që ata ua shkaktuan shqiptarve, me dekada të tëra vështirë se do të eliminohen!

Ata ishin qyqarë në shpirt dhe sntishqiptarë të përbetuar në zemër, që shërbyen për kauzën serbomadhe me qëllim të pasurimit të vet, duke tentuar madje që të futen si "Kali i Trojës" brenda politikës shqiptare", duke e promovuar idenë për Serbinë e Madhe, me propagandimin e idesë së Daçiqit "për shkëmbim territoresh" dhe për ndarjen e Kosovës.
Andaj, ashtu si qeverisën, ata edhe u treguan qyqarë me rastin e dorëzimit të detyrës së kryetarit të komunës së Preshevës dhe asaj të Bujanocit, fituesve të zgjedhjeve të 24 prillit 2016, për mandatin qeverisës katërvjeçar 2016-2020. 
Nagip Arifi, në mënyrë jodinjitoze e qyqare, nuk ia dorëzoi kryetarit të sapozgjedhur të komunës së Bujanocit, z. Shaip Kamberi, por ia dorëzoi zëvendëskryetarit Stojança Arsiq?!
Kurse, Ragmi Mustafa deklaroi se "nuk do t'ia dorëzoj formalisht postin kryetarit të sapozgjedhur  të komunës së Preshevës, z. Shqipërim Arifi" dhe se nuk do të jetë prezent në solemnitetin e procesit të pranim-dorëzimit.
Për hirë të së vërtetës, qytetarët e Luginës së Preshevës as që kanë pritur ndonjë akt burrëror prej tyre, meqë ishin mësuar me qeverisjen e tyre qyqare e antishqiptare, që si e tillë edhe përfundoi: me turp, në mënyrë joburrërore e  të padinjitetëshme.
No comments:

Post a Comment