Monday, April 4, 2016

Si po terrorizohen nxënësit dhe arsimtarët e shkollës fillore "Prof. Ibrahim Kelmendi" të Preshevës?!

Shkruan: Nehat Hyseni

Kontrabandimi dhe korruptimi i votës së lirë të qytetarve të komunës së Preshevës në 12 vitet e fundit, ka krijuar rethana të tmerrëshme dhe të papranueshme të shkatërrimit dhe zhbërjes së qenies shqiptare në këtë pjesë të gjeografisë shqiptare.

Ky shkatërrim ka marrë përmasa alarmante në komunën e Preshevës, sidomos me diskriminimin racist të nxënësve të shkollës fillore "Prof. Ibrahim Kelmendi", që është shkolla më e madhe në Luginë të Preshevës dhe përfshinë filloristët e qytetit dhe katër paralele të ndara.

Ndërtesa e qendrës është shkatërruar deri në atë masë sa që rrezikon seriozisht shëndetin dhe jetën e nxënësve dhe arsimtarve të kësaj shkolle. 

Trafikimi dhe keqpërdorimi mafioz i këtyre parave të ndara nga Qeveria për këtë shkollë, sipas kritereve në bazë të numrit të nxënësve dhe vjetërsisë së objektit shkollor, si dhe kushteve mësimore, nga kryetari aktual i komunës, Ragmi Mustafa, janë keqpërdorur për korruptimin e votës së lirë të qytetarve, me vjedhjen e parave  të dedikuara për këtë shkollë, duke asfaltuar disa rrugë të qytetit, si psh. te mahalla e Berberëve dhe ajo e Karaponxhëve, pastaj në rrugën e Gjilanit, te mahalla e Mutishve dhe ajo e Shehhalilëve, duke e blerë madje edhe këshilltarin e PVD-së nga kjo njësi, i cili kaloi në PDSH-në e Ragmi Mustafës.

Krejtë kjo katrahurë dhe blerje mafioze e votës dhe pushtetit nga Ragmi Mustafa është bërë, pra, duke i vjedhur paratë e fëmijve dhe arsimtarve të shkollës fillore "Prof. Ibrahim Kelmendi", siç u pa edhe nga intervista televizive e TV Preshevës, me drejtoreshën e kësaj sholle, zonja Besa Sahiti.

Pra, paratë e dhëna për të siguruar një rrogë për vendin e punës fantom nga kjo njësi zgjedhore, si dhe asfaltimet e përmendura, u morën nga këta fëmijë, madje duke ua rrezikuar seriozisht shëndetin dhe jetën atyre nxënësve dhe mësimdhënësve të shkretë. 

Nga fotografitë që i kemi parë shumë herë, si dhe nga deklaratat e drejroreshës, arsimtarve dhe nxënësve, shihet gjendja trishtuese dhe rënqethëse e rënies së pllafonit (tavanit), që i ka shpëtuar Zoti që nuk kanë ndodhur në atë moment nxënësit apo arsimtarët, sepse do kishin ndodhur tragjedi të mëdha me viktima të panumërta! 

E dijmë se edhe Policia ka evidentuar situatën e paradokohëshme, por nuk janë marrë masa përkatëse për sabimin e gjendjes.

Ndërkaq, i mbetet në ndërgjegje bashkëveprimi kriminal i personave dhe qytetarve të këtyre mahallave të Preshevës dhe të njësive të tjera zgjedhore, që u korruptuan dhe ia shitën votën Ragmi Mustafës, duke ia ndihmuar kështu degradimit të Preshevës dhe rrezikimit të hetës së fëmijve tanë në shkolla!
Zoti na ruajti dhe shpëtuam pa viktima të nxësve në të kaluarën, por u rrezikua rëndë shëndeti dhe kushtet e punës së fëmijve tanë, nga veprimi kriminal i Ragmi Mustafës, por edhe nga votat e korruptuara to që ia mundësuan pushtetin vrasësve të fëmijve tanë.

 Prandaj, për gjendjen e tyre të vështirë dhe, mos dhashtë Zoti të ketë viktima nga rreziku permanent që i kanoset nxënësve të kësaj shkolle të Preshevës, bashkëfajtorë do të jenë edhe të gjithë ata që u mashtruan dhe korruptuan nga këta mafiozë politikë.
 Ishalla i ruan Zoti këta fëmijë, sepse ky asfalt do jetë i mallkuar!
Mbase, do jetë e mallkuar edhe dora e atyre që ua shitën votën, duke e shitur kështu edhe sigurinë, mirëqenien dhe ardhmërinë e fëmijve tanë!

No comments:

Post a Comment