Friday, March 18, 2016

Polemikë me mikun "patriot"!Shkruan: Nehat Hyseni

I nderuar mik "patriot", në Kosovë sot nuk është problem vetëm "Zajednica ", Demarkacioni i kufirit me Malin e Zi, rroga e vogël, etj. Jo, jo, i nderuar mik, nuk është! 

Përkundrazi, mungesa e rrogave dhe punësimit për të rinjtë dhe për pjesën më të madhe të popullit, paraqesin problemin më të madh të Kosovës sot!
Ata që po ikin nga Kosova, janë të papunë, të pashpresë dhe të paperspektivë!
Trepça, me "meritat" e "patriotëve", mashallah, rrezikon realisht të shtrohet këmbëkryq si problem dhe si temë dialogu në Bruksel!

Kush e pati këtë qëllim? Sa duket, ka rrezik real se, herët a vonë, do ia arrij këtij qëllimi ogurzi!
Pastaj, Vuçiqi do i fërkoj duart i kënaqur dhe këtë do e shënoj si fitore të tij personale e shtetërore të Serbisë.
Kurse ne kemi kënaqësinë që ta kallim Kosovën, duke dashur që edhe themelet t'ia shkulim këtij shteti të brishtë e me "paterica" dhe ta gëlltisim fare!
Sa për Jabllanoviqin, u pa puna se do e kishim lehtë, sikur ta kishim pasur këtë punë me sinqeritet dhe më devotshmëri kombëtare e shtetërore, i nderuar!
Jabllanoviqi ishte punë e vogël! Një fjalë goje. Doli Isa dhe tha: "Nuk është më ministër Jabllanoviqi, sepse fyu rëndë nënat shqiptare! Dhe kaq.
Por, i nderuar, sa me kurreshtje e padurim do doja të dëgjoj "zgjidhjen magjike": Çka bëmë pastaj?! Shpikëm "Zajednicën", Demarkacionin, etj, etj.

I nderuar mik, "patriot"! Sikur të ishte ajo që po thua se na qenka puna tek mungesa e k... tek Isa e Thaçi, pak punë. Unë do isha më lumturi në këtë Botë, sikur të ishte ashtu!
Por, i nderuar, neve si komb e si milet na mungojnë "ato", që thua ti. Madje me shekuj na kanë munguar!
E kur na mungojnë "ato" që thua ti, atëherë na duhet mendja, mençuria, dituria, maturia, e mbi të gjitha devotshmëria për shtet.
Poqese edhe kjo na mungon, na hëngri dreqi!!
Po, po, i nderuari mik "patriot"! "luftuam" dhe u dëbuam nga Kosova mbi një milion. Më tepër se gjysma e popullatës së Kosovës!
Po të mos ishte NATO dhe Amerika, a do ktheheshim?
Jo, sigurisht se jo!
Mbase do këndonim e vajtonim  për fatin tonë të zi, ashtu si pas 1878-tës, 1912-tës , etj. gjithandej të shpërndarë në të katër anët e Dynjasë!!!
A thua protesta e ka hallin t'i zgjidhë problemet, apo t'i afroj lider-ucat e humbur pranë pushtetit dhe foteleve të buta, si dhe parasë e pasurimit, që sa duket, aq shumë po u mungon?!
Mik i nderuar "patriot", nëse e ke hallin e urrejtjes dhe hedhjes së pafund të helmit mbi Presidentin Historik Dr. Ibrahim Rugovën, Arkitektin e Pavarësisë së Kosovës, ky është problem i yti personal, i nderuar, por jo i Kosovës!
Po, Po, Po ! Lufta na e solli! Por nuk mu përgjigje se si do ktheheshin një milion shqiptarët e shpërngulur gjithandej nëpër kampe?
Pra, si do ktheheshim një milion shqiptarë në Kosovë?
A do na kthente "Lufta", që thua ti?
Po, i nderuar, sikur të kishte kaçik ajo "Lufta" që thua ti, atëherë, pse lejoi të shpërngulemi?
Shesheli pati premtuar: "Do i shpërngulim një milion shqiptarë matan Bjeshkëve të Nemura " ("Oteraćemo milion Šiptara preko Prokletija!").
Dhe synoi ta realizoj këtë qëllim makabër, por i dështoi falë NATO-s, Amerikës dhe rrezistencës dhe sakrificës e trimërisë së këtij populli dhe dashurisë së tij për vendin! 
Apo jo, i nderuari mik "patriot"?
Ishte kështu, apo nuk ishte?

Kur u kthyem dhe si u kthyem, Ium miku "patriot", si dhe kush na ktheu në Kosovë, të lutem e të përgjërohem, na thuaj !?
Para argumentave edhe Zoti "përkulet", i nderuari mik "patriot"!!!
Duhet të mësohemi na Shqiptarët që ta dijmë çka ishte e mira dhe çka ishte e keqja e mafiozllëku dhe loja e ndyrë me vlera kombëtare.
Ashtu si nuk kishim mundur të kthehemi një milion Shqiptarët e shpërngulur e të dëbuar para tyrave e tankeve serbe në vitin 1999, po aq kemi kaçik sot për ta mbrojtur Trepçën nga Serbia, pa NATO-n, BE-në dhe Amerikën!!!
I nderuar mik "patriot", nuk i dilet zot meritave të huaja, në rastin tonë, NATO-s dhe Amerikës, jo! Sepse do na dënoj Zoti!
Dr. Ibrahim Rugova ishte i madh, pikërisht sepse kishte mendjen e ndritur dhe shpirtin e pastër, si një vizionar dhe kolos largpamës, që ka ditur të krijoj miq të mëdhenjë të Kosovës, edhe duke ditur edhe se si t'i falemnderoj ata dhe t'u shprehë mirënjohje më së miri!
Po, po, i nderuar, Rugova ishte gjenial dhe dhuratë nga Zoti për këtë popull aq të vogël, madje të vockël, të na dhuroj një njeri aq të madh, madje gjigant, me horizonte kolosale dhe vizionin që na solli Lirinë dhe Pavarësinë.
Dhe, realisht, s'kishte se si të jetë ndryshe!!!

No comments:

Post a Comment