Monday, June 1, 2015

A duhet që BDI-ja të tërhiqet nga Qeveria e Maqedonisë?Shkruan: Nehat Hyseni

Situata dramatike e shqiptarve të Maqedonisë, e krijuar pas masakrës në Lagjen e Trimave, në qendër të Kumanovës, më 9 e 10 maj 2015, për shumicën e shqiptarve të Maqedonisë dhe të Luginës së Preshevës dhe kreut politik të Kosovës, ishte e pritur moti kohë. 

Sepse, moti kohë flitej e përflitej se një pjesë e komandantëve dhe luftëtarëve të Ushtrisë Çlirimtare Kombëtare (UÇK) të Maqedonisë, nuk ishin të kënaqur me "ndarjen e pushtetit", apo të "kulaçit" politik e ekonomik midis shqiptarve sipas "meritave të luftës, turfullisnin ata, ngado që silleshin. 

Prandaj, sipas tyre, duhej bërë rindarja e pushtetit midis shqiptarve, me moton se "shqiptarët janë të shtypur" dhe se "kjo gjendje poshtruese e shqiptarve nuk durohet më".
Prandaj, ata vendosën që ta fillojnë luftën për "çlirimin e shqiptarve" (lexo: për pushtet), me pretendime që t'u kthehet "taxhia" e dikurshme nga pushteti i Maqedonisë.

Për këtë qëllim, ata iu për përveshën punës dhe u vendosën jo më larg se mu në qendër të Kumanovës, kuptohet, në Lagjen e banuar kryesisht me shqiptarë. Dhe aty "tradhëtuan"! 
Me demek, Policia dhe ushtria maqedone I zuri në gjum!

Pra, edhepse moti kohë "zihej e përzihej" situata në Kumanovë dhe BDI e Ali Ahmetit kishte njohuri të hollësishme, meqë ishin këta komandantë shokë të Luftës e të paqes (lexo: tenderave) të tij dhe Qeverisë së Maqedonisë dhe të "hises shqiptare" të pushtetit në te. 

Sepse, formula e pushtetit të shqiptarve në Maqedoni, pak a shumë është sipas rregullit të instaluar me vite, ku "shqitarët në Maqedoni votojnë, kurse komandantët e gëzojnë pushtetin". 

Ndërkaq, sa për popullsinë e shkretë shqiptare mbetet rruga e gurbetit, turpit dhe e kijametit në jetë!

Pra, skena politike shqiptare në Maqedoni është e mjerë dhe primitive e banditeske, ku "patriotizmi" shqiptar ka kuptimin e manipulimit të masave popullore shqiptare gjatë votimeve për pushtetin e elitave dhe bandave politike Shqiptare. 

Këtë fakt e vërteton edhe gjendja paradoksale e ruajtjes së Qeverisë nazi-fashiste të Nikolla Gruevskit, nga BDI e Ali Ahmetit! Sepse, poqese tërhiqet nga koalicioni i Qeverisë VMRO-BDI, "do të shkatërrohet Maqedonia dhe do të rrezikohet rajoni", pohon Ali Ahmeti! Mashallah!!!

Natyrisht, e vërteta qëndron në faktin se PDSH e Menduh Thaçit, me padurim presin të hyjnë në Qeveri. Pra, kjo është gjendja aktuale politike e shqiptarve në Maqedoni aktualisht. 

Dhe nuk ka asnjë shenjë apo shpresë se do lindë një lëvizje apo parti e re politike që do e ndryshojë këtë mendësi makabre politike të shqiptarve në Maqedoni.

 Sepse, edhe poqese do çliroheshin (mrekullisht) shqiptarët nga maqedonët atje, atyre do I duhej bërë edhe një luftë të re drejtë lirisë, kësaj radhe kundër uzurpatove banditesk të pushtetit nga elitat shqiptare. 

Tek e fundit, këtë e vërtetoi situata e historisë më të re të Kosovës, ku shqiptarët u çliruan nga pushteti nazi-fashist I Serbisë, por rrugëtimi I shqiptarve drejtë lirisë dhe jetës së dinjitetshme, akoma nuk ka mbaruar. 

Këtë e vërtetojnë edhe kolonat e gjata të kosovarëve, ashtu si edhe të shqiptarve të Maqedonisë dhe të Kosovës lindore, drejtë perëndimit dhe kampeve të turpshme të refugjatëve gjithandej në Europë.

No comments:

Post a Comment