Saturday, September 27, 2014

"Zarfi nga Amerika" si zgjidhje e ngërçit politik?


Shkruan: Nehat Hyseni

Zërat e paraqitur kohëve të fundit në LDK lidhur me atë se kësaj partie duhet t'i takoj posti i Kryeministrit, meqë është partia e dytë  për nga numri i deputetëve të dalur nga zgjedhjet e jashtëzakonëshme parlamentare të 8 qershorit 2014 dhe partia më e madhe e Koalicionit VLAN, kanë filluar të shpeshtohen.

Fillimisht, kjo ide doli nga goja e Arben Gashit, deputet i LDK-së, që si duket, qysh nga dalja e rezultateve të zgjedhjeve të 8 qershorit, kur shumica e anëtarësisë së LDK-së dhe opinionit kosovar pritnin që, pas paraqitjes së fraksionit të PDK-së, Nisma, të kryesuar nga Fatmir Limaj dhe Jakup Krasniqi, që mendohej se do ta dobësonin dukshëm PDK-në, si dhe shumë dobësi në performansën e saj qeverisëse, ishin të bindur se LDK do t'i fitonte këto zgjedhje. 

Prandaj, LDK doli e vetme në zgjedhje, edhepse kishte zëra se zhvilloheshin bisedime dhe kishte interesim nga disa parti që të hynin në koalicion parazgjedhor me LDK-në. 
Sidomos veçovej interesimi i AKR-së së Behgjet Pacollit, e cila për pak nuk e kaloi pragun zgjedhor prej 5%, dhe PD e Ferid Aganit, e cila vlerësohej se mund të merrte më pak se 3% të votave. 

Pra, sikur të arrinte marrêveshje për koalicion parazgjedhor me këto dy parti politike, LDK do të dilte parti fituese e zgjedhjeve të 8 qershorit. Sepse, diferenca reth 5% e PDK-sê do të eliminohej pothuajse plotësisht vetëm me PD-në e Ferid Aganit. 

Kurse, me kyçjen e AKR-së, Koalicioni  parazgjedhor LDK-AKR-PD do të dilte fitues me reth 4,5%, dhe do i fitonte reth 36-36 deputetë, kurse PDK reth 31 deputetë. 
Pra, sikur t'i kishte bërë analizat profesionale, të bazuara në sondazhe, dhe në bazë të tyre të merrte vendimet e duhura, LDK gjithësesi do të dilte fituese e zgjedhjeve të 8 qershorit 2014. 

Atëherë, pa kurrëfarë dileme, kësaj partie politike do t'i përkiste posti i Kryeministrit dhe mbi 2/3 e "tortës" së pushtetit. 

Por, kjo nuk ndodhi për shkakun se brenda LDK-së nuk ekzistonte klimë e volitëshme për analiza e sondazhe të mirëfillta, meqë blloku i "meritokracisë së gjithëdijëshme" ia kishte zënë frymën  kreativitetit dhe aktivitetit politik profesional brenda saj.

U ktheva në analizë të situatës dhe rethanave parazgjedhore, me qëllim që ta përkujtojmë historikun e rezultatit të zgjedhjeve të 8 qershorit dhe arsyen se pse jemi këtu ku jemi sot? 
Pra, nuk mund të mohohet fakti se zgjedhjet e 8 qershorit u përjetuan si befasi zhgënjyese jo vetëm për anëtarësinë e LDK-së!

Por, meqë e tërë fushata parazgjedhore ishte zhvilluar në frymën "Anti - PDK" edhe nga AAK, Nisma dhe Lëvizja Vetëvendosje, që dorën në zemër, sidomos VV pretendonte shumë më tepër, madje (ndoshta) të dilte para LDK-së, meqë ishte trimëruar nga fitorja e komunës së Prishtinës në zgjedhjet lokale të nëntorit 2013.
Prandaj, të nesërmen e zgjedhjeve të 8 qershorit, më 9 nëntor, për befasinë e të gjithëve, pikërisht Albin Kurti, i cili konsiderohej si jobashkëpunues e i ngurtë, madje edhe kokëfortë, ai propozoi Koalicionin paszgjedhor Anti-PDK, që do të ishte grupim politik më i madh se ai i koalicionit të PDK-së, i cili kishte vetëm 37 deputetë, dmth më pak se 1/3 e 120 deputetëve të Kuvendit të Kosovës. Ky propozim i z. Kurti u pranua menjëherë nga LDK, AAK dhe Nisma.

Natyrisht, PDK gjatë qëndrimit të saj të gjatë në pushtet, kishte arritur që të gjitha institucionet kyçe të shtetit të Kosovës t'i formonte nga militantë të vet dhe perfornansa e tyre  ishte partiake, e jo shtetërore, sidomos aty ku mund të prekeshin interesat e PDK-së.
Ky realitet i hidhur u pa nga performansa e Kushtetueses dhe Presidentes, që vepruan sipas diktatit të PDK-së, duke e sjellur vendin në krizë politike,  që edhe pas katër muajve nga zgjedhjet, të mos e kemi të konstituuar Kuvendin e Kosovës dhe të caktuar mandatarin për formimin e Qeverisë së re.

Tani kur pritet vazhdimi i mbledhjes konstituive të Kuvendit të Kosovës më 2 tetor 2014, pozicionet e dy grupimeve rivale PDK dhe VLAN janë të ngurta. 

Mbetet të presim se çka do të na sjellë Presidentja Jahjaga nga Amerika?
 Poqese e sjellë me vete "zarfin", atëherë gjithçka do të përfundoj aty dhe zgjidhja nuk do të mund të refuzohej as nga PDK e as nga LDK, AAK, Nisma dhe Lëvizja Vetëvendosje. Pra, "zarfi" nga Amerika do t'i zgjidhë të gjitha problemet, si ato midis grupimeve rivale PDK-VLAN, ashtu edhe brenda vet LDK-së.

Por, ajo që bien në sy kohëve të fundit, përveç kërkesave brenda LDK-së për postin e kryeministrit, që i bie se do ishte kërkesë për prishjen e koalicionit paszgjedhor VLAN dhe anim implicit kah mundësia e koalicionit PDK-LDK.

Në këtë drejtim ndoshta duhet kuptuar edhe aktivizimin e  befasishëm të Fatmir Sejdiut  si "faktor" zgjidhjen e ngërçit politik aktual  i cili njihet për rivalitetin e papajrueshmëtinë e tij me Isa Mustafën.
 Andaj, paraqitja e "opozitarizmit" të Arben Gashit dhe të tjerëve zor se mund të shikohet ndaras nga aktivitetet dhe zhvillimet anti- Isa Mustafa brenda LDK-së. 
Ky dyshim na lind aq më parë kur dihet qëndrimi i haptë i z. Sejdiu kundër LDK-së gjatë fushatës parazgjedhore, si dhe afria e madhe dhe pêrvoja  e tij bashkëpunuese gjatë bashkëqeverisjes me PDK-në dhe pas saj.
Prandaj, në ditët dhe javët në vijim mund të presim ndryshime dramatike në skenën politike të Kosovës, të cilat mund ta befasojnë opinionin politik të Kosovës.
 Se cilat befasi politike na presin, mbetet të shihet.
 Por, ajo që dihet me siguri, është fakti se zgjedhje të jashtëzakonëshme parlamentare, nuk do të ket.

Thursday, September 25, 2014

Kosova në pritje të “zarfit”?


ShkruanNehat Hyseni


Ngërçi politik aktual është shkaktuar për shkak pretendimit  PDK- se është parti fituese e zgjedhjeve jashtëzakonëshme parlamentare  8 qershorit 2014,meqë koalicioni parazgjedhor i saj me disa parti, ka arritur t'i fitoj gjithsej 37 deputetëdmthreth 30%, ose  pakse 1/3 e 120 deputetëve  Kuvendit  Kosovës.
Si parti e parë, PDK- i takon e drejta  e para propozoj kryetarin dhe nënkryetarët e Kuvendit  Kosovësdhe  nominohet si mandatare për formimin e Qeverisë re.
Mirëpopasi  asnjëra parti politike shqiptare nuk pranoi bashkëqeverisë me PDK-ato formuan Koalicioninpaszgjedhor "anti PDK". Kështukjo parti nuk mundi krijoj mazhorancë qeverisësemeqë nuk arriti kurrësesi t'isiguroj 61 deputetësi minimum i domosdoshëm për tafituar pushtetin.
Porsherri i PDK-si hakmarrje ndaj partive tjerashqiptare filloi ta ngrisë kryet, duke vënë  lojë fillimishtPresidenten, e cila kërkoi "sqarimnga GjykataKushtetuese e Kosovës lidhur me atë se cila është partiafituese e zgjedhjeve  8 qershorit dhe rrjedhimishtcilësparti apo grupim politik i takon e drejta për ta propozuar kryeparlamentarin dhe nominimi për mandatar  formimit  Qeverisë  re.
Ky ishte gabim i madh i Presidentesmeqë ajo me këtë gjest u rrjeshtua publikisht kundër Koalicionit paszgjedhor LANV dhe  favor  PDK-meqë dihej apriori vendimii Kushtetuesesku disa gjyqëtarë janë militantë fanatikë të PDK- cilët madje nuk hezituan  jenë pjesë e fushatës parazgjedhore  PDK- për zgjedhjet e jashtëzakonëshme parlamentare  8 qershorit 2014.
Humbja e paanësisë midis palëve nga Presidentja ishte shkelje e obligimeve Kushtetuese  sajë për  siguruar unitetin e popullit dhe shkaktoi pezëm dhe mllef tek shumica e popullit  Kosovësmeqë  sytë e tyre e humbi besueshmërinë dhe kredibilitetin për  qenë e denjë për postin  ushtron.
Prandajtakimi tek Presidentja i palëve rivale PDK dhe Koalicionit LANV,  po përflitet si opsion i mundshëm  për daljen nga ngërçi politik aktualnendoj se nuk është preferueshëm dhepër shkaqet e përmendura  humbjes  paanësisë  Presidentesnuk do  mund  ofroj zgjidhjen e duhur.

Sepsetek e funditaty nuk do  ndahej drejtësipor vetëm do  shfrytëzohej takimi si "shteg jodemokratikzhvendosjes  debatit  nga Kuvendi i Kosovësku realisht edhe e ka vendin  çdo vend me demokraci zhvilluar parlamentare.
Parmamentit i është mbyllur goja nga deputetja Brovina, e cila e ka bllokuar debatin, duke mos lejuar fare të debatohet aty.
Mbledhja e 18 shtatorit ishte e shkurtër jashtëzakonisht shumëmadje  disa media u tha se mund  hyjë në Librin e rekordeve  Ginisitpër kohëzgjatjen  të shkurtër  mbledhjes, e cila zgjati gjithsej 7 (shtatëminuta!
Marrëveshja eventuale nga takimi tek Presidentja do të paraqiste akt jodemokratik dhe kompromis me demokracinë parlamentare  favor  autokracisë dhe oligarkisë politike  Kosovës.
Ajo marrëveshje eventuale do  imponohej si mbrojtje e PDK- kundrejtë Koalicionit LANV  e ka shumicën në Kuvendin e Kosovës.
Prandajnuk bëhet fjalë fare për marrëveshje këtupor është fjala për pazarllëqe dhe për imponim  kompromisit ndaj PDK-, duke e bërë pjesë  bashkëqeverisjes.
Ky pretendim i PDK- dhe kryeministrit  largimHashim Thaçit është e pamundur  arrihet  Kuvendin e Kosovësmeqë nuk i ka numrat e mjaftueshëm për këtë,prandaj edhe po e instrumentalizon Kushtetuesen dhe Presidenten për arritjen e pretendimeve  veta politike.
Unë do  apeloja   mos krijojmë precedent negativ do  na dëmtoj  hapërimin e shtetndërtimit tonë në baza  forta  demokracisë  mirëfilltë parlamentare, duke vendosur  bazë  shumicës parlamentare.
Ashtu vepron bota me demokraci  zhvilluar  ku vendimmarrja nuk korruptohet dhe devijohet nga marrëveshjet joparimore dhe pazarllëqet e ndryshme.
Duhet  mos harrojmë se Kosova është projekt demokracive  zhvilluara europiane dhe  SHBA- dhe mendoj se do  gabonim rëndë sikur  mos e ndiqnim rrugën e tyre  demokracisë  papenguar e pakorruptuar parlamentaresi model i çmuar edhe për ne.
Prandajzgjidhja e ngërçit politik aktual duhet gjetur me debat demokratik  Kuvendin e Kosovës dhe me vendimmarrje demokratike  bazë  shumicëssi parim bazë dhe elementar i demokracive  zhvilluara.
Çdo rrugëzgjidhje tjetër do  jipte efekte afatshkurtëra,por me pasoja serioze dhe afatgjata për shtetndërtimin dhe demokracinë e mirëfilltë parlamentare tek ne  të ardhmen.
Zhagitja e pafund e bllokadës mund t'i nxisē miqtë tanē ndërkombëtarë nga BE dhe SHBA-   na “sugjerojnë” kompromis, me dhënien e "propozimeve nga zarfi", që realisht nuk do  na bënte nderë aspakmeqë do ta komprometonte aftësinë tonë për shtetndërtim dhe demokraci  mirëfilltë parlamentareKuptohet se "propozimet" e tilla eventualeaskush nuk do  mund t'irefuzonte.

Tuesday, September 23, 2014

Shtetndërtimi dhe sfidat aktuale

 

ShkruanNehat Hyseni


Jemi duke kaluar një etapë  vështirë  zhvillimit gjithëmbarshëm  shoqërisë dhe  shtetndërtimitaktualisht duke u përballur me sfida  ndryshme  ballafaqimit me paraqitjen e ekstremizmit islamik dhe me aksionin policor të arrestimit  një numri  konsiderueshëm   dyshuarve për aktivitete lidhur me rekrutimin e  rinjëve për luftën e Sirisënë Iraketjsi dhe  një numri  imamëve  akuzuar për vepra dhe aktivitete propagande janë  ndaluara dhe të denueshshme me ligj.

 

Problemet reth shtrirjes  Sovranitetit  Republikës  Kosovës  tërë territorin e vet, është sfidë e kahmotëshme,  që shpresojmë  realizohet me integrimin e suksesshëm  veriut të Kosovës dhe  minoriteteve  shoqërinë kosovare.

Dhe sikur  mos mjaftonin këto probleme  e kanë tronditur shoqërinë kosovarekësaj situate sfiduese iu shtua edhe ngërçi politik.

 

Me kalimin e kohës, ky ngërç politik  Kosovë po bëhet gjithënjë e  serioz, duke marrë karakteristika  një krize politike shkaktuar nga bllokada aktuale e punës  Kuvendit  Kosovës dhe formimit  institucioneve demokratikekonform rezultateve  zgjedhjeve  parakohëshme parlamentare  8 qershorit 2014.

 

Ky ngërç i stërzgjatur ka derivuar  krizë politike ka hyrë  muajin e katërt dhe akoma nuk janë kah shihen shenjat e tejkalimit  saj.

 

Përkundrazifitohet përshtypja se dy grupimet rivale politike,Koalicioni i PDK- dhe Koalicioni LDK-AAK-Nisma-Lëvizja Vetëvendosjejanë barrikaduar edhe  fortë  qëndrimet e tyre kategorikemeqë PDK pretendon se e ka  drejtën ekskluzive  propozimit  kryeparlamentarit, duke u bazuar në hartimin gjysmak, me plotë paqartësi dhe konfuzion të Kushtetutës dhe Aktvendimit pro PDK-  Gjykatës Kushtetuese.

Prandaj, duke pretenduar se e ka tapinë e ekskluzivitetit për propozim  kryeparlamentarit, PDK pretendon se fajtore për këtë bllokadë është Koalicioni paszgjedhor LANV, meqë nuk po voton kandidatin e PDK-Arsim Bajramin për kryetar të Kuvendit  Kosovës

Kështu, është krijuar rethi vicioz stilin se cila është  e vjetër: "veja apo pula", duke e çuar vendin në një situatë vendnumërimi dhe pa rrugëdalje.


Mirëpopoqese lexohet mirë dhe me kujdes pika 127 e Aktvendimit  Kushtetueses,  atëherë mund  shihet qartë se rruga për gjetjen e zgjidhjes i është lënë deputetëve  Kuvendit  Kosovës.

Madjeaty decidivisht përcaktohet jo vetëm e drejtapor edhe obligimi i deputetëve për gjetjen e zgjidhjes.
 Ndërkaqaskund nuk përmendet shpallja e zgjedhjeve të jashtëzakonëshme parlamentarepoqese nuk votohet kandidati  përmendur.

Prandajmund  konkludojmë se (keqinterpretimi i pikës 127 Aktvendimit  Kushtetueses po (keqpërdoret nga PDK për qëllime  ngushta partiake e personale, e kurrësesi si kërkesë për respektim  institucioneve dhe Kushtetutës disa shkojnë aq larg sa  (keqkomentojnë se, edhe po  dojë PDK, Kushtetuta nuk i jep  drejtë  tjerëve për ta propozuar kryeparlamentarin!

Ata  këtë mënyrë dojnē  paraqiten si "mbrojtëstë Kushtetuetës dhe të institucionalizmitkurse  fakt i bllokojnë proceset demokratike me këtë pretekst.


Absurdi i situatës  tanishme  (vet) bllokimit  funksionimit të Kuvendit  Kosovës dhe zgjedhjes  kryetarit e nënkryetarëve  Kuvendit  Kosovës dhe Qeverisë  re, duhet tejkaluar sa  parë.

Sepsetek e fundit gjithë ata  ia dojnë  mirën këtij vendi

nuk duhet  gjejnë rrugë dhe mënyra për ta bllokuar atëpor përkundraziduhet  gjejnë mënyra për funksionimin sa më efikas dhe  suksesshëm  demokracisë parlamentare dhe zhvillimit  gjithëmbarshëm  Republikës  Kosovës në rrugëtimin e saj drejtë familjes  madhe  demokracisë europiane dhe mikut tonë  madh shërben si "fanar idemokracisë botë, SHBA dhe miqëve  tjerë  na ndihmuan  çlirimin nga regjimi antishqiptar dhe  ndërtimin ardhmërisë sonë  lumtur  paqe,  mirëqenie dhe liri e domokraci  zhvilluar.

 

Populli shqiptar  përgjithësiështë mirënjohës për ndihmën e jashtëzakonëshme   vendeve  zhvilluara dhe për vlerat perëndimoreKjo u pa edhe me rastin e vizitës historike   Papa Françeskut Shqipërisëditën e diel 21 shtator 2014që faktikisht ishte vizita e parë e tij një shteti europiansi mirënjohje për tolerancën e admirueshme shekullore  midis komuniteteve fetare MyslimaneKatolike dhe Ortodokse,


Andajshpresojmë se edhe spektri politik i Kosovës do të reflektoj pozitivisht lidhur me ruajtjen e imazhit  këtillë të shqiptarve, duke zhbllokuar punën e Kuvendit  Kosovës në vazhdimin e mbledhjes konstituive,  është caktuar për ditën  e enjte 2 tetor 2014, duke zgjedhur kryetarin dhe nënkryetarët Kuvendit dhe hapjen e rrugës për nominimin e mandatarit të Qeverisë  re nga Presidentja Jahjaga.